Rólam

Kedves Olvasó!

Üdvözöllek az oldalamon.

Engedj meg néhány mondatot rólam. Mészáros Szabolcs vagyok. Szekszárdon születtem a hetvenes évek végén, majd Pakson nevelkedtem.

A könyvek világa talán a legkedvesebb, ha nem az egyetlen menedékem volt gyermekkoromban. Egy olyan időszakban, amikor a vidéki közeg a másként szemlélődő gyermekeket még gyakran különcnek, a kreatív munka iránt érdeklődőt pedig egyszerűen csak rossznak bélyegezte.

Ezt az érdeklődést kamasszá cseperedve két további forrás is táplálni kezdte. Egyrészt a szerepjátékok és a fantasy, sci-fi irodalom, lenyűgöző az a szabadságával, melyet a mindennapokban lehetetlen volt megélnem. Másrészt az akkor terjedőben levő ezoterikus irodalom, illetve az egyre inkább elérhető vallásfilozófiai művek világa, melyek egy más oldalról világítottak rá az emberi lét teljességének és szabadságának lehetőségeire.

Ezen olvasmányaim hatására kezdtem írni, majd nagy megdöbbenésembe rövidesen, már tizenöt éves koromban publikálták novellámat egy helyi lapban. Egy fiatal, szintén írói babérokra törő barátommal lelkesen vetettük magunkat a munkába. De mivel nincsen út próbák nélkül, az én irodalom iránti bimbózó elhivatottságomat is próbára tette az élet, egy középiskolai osztályfőnök-igazgatóhelyettes-magyartantanár kreativitást fel nem ismerő egyúttal el nem tűrő személyében.

Ezen a próbán elvéreztem. Olyannyira, hogy a következő tizenöt évben csupán a fióknak írtam. Másfelé sodort az élet.

Gyermekkorom két iránya ennek ellenére töretlenül megmaradt. A fantasztikus irodalom és a szerepjátékok iránti rajongás az amatőr, majd egyre komolyabbra forduló játéktervezésben csúcsosodott ki, míg a spirituális érdeklődésem lassan de megállíthatatlanul haladt az életmóddá válás felé. E területen elkezdtem egy blogot vezetni, rövid tanításokat publikálni, melyek újraélesztették az írás iránti szenvedélyemet. Írni kezdem hát, de éreztem, hogy a munkámból valami hiányzik. Amit csinálok, az kiforratlan, pontatlan, a technikai tudásom kevés. Ekkor kezdem el professzionális írást tanulni, ami rövidesen meghozta a várt eredményt. Elindultam az íróvá válás útján.

Jelenleg is e két területen alkotok, Vallási, ezoterikus anyagokat a saját néven publikálva, míg fantasztikus műveimet az Uwe Hallström írói állnév alatt. Erre a két terület szétválasztása és megkülönböztethetősége miatt volt szükség.

Immár második éve, hogy a Dice of Destiny CO. nevű német játékkiadó csapatában dolgozom, mint Creative Director illetve Game Designer, valamin az Égi Út egyesületet és a belőle alakult Égisz Kiadót vezetem.

Vidéken élek párommal és két kutyánkkal.